Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzunköprü’deki Fırıncılara Hijyen Eğitimi Verildi

Bu haberin fotoğrafı yok

Düzenlenen törende eğitim alan işçilere sertifikaları dağıtıldı. Uzunköprü Belediyesi Refik Martin Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen sertifika törenine Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin ıNAğ, Edirne ıl tarım Müdürü Nusret Bayırlı, ılçe Tarım Müdürü Halil KARAHAN, Uzunköprü Aşçılar ve Lokantacılar Başkanı özcan ATASAYAR katıldı.

Türkiye genelinde yıl başında yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek çeşitleri Tebliği’ne göre işletmelerin ‘hijyen, tuz ve kül’ kriterlerine uygunluk sağlayabilmeleri için verilen süre olan 1 Temmuz 2012 tarihinde sona erdi. Yeni düzenleme kapsamında Edirne Esnaf Odaları Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ıl Müdürlüğü’nün işbirliğinde fırınlarda çalışan personele hijyen eğitimi verilmeye başlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık ıl Müdürlüğü’nde düzenlenen törende eğitim alan işçilere sertifikaları dağıtıldı. Ekmek ve Ekmek çeşitleri Tebliği’nin içeriği hakkında bilgi veren Gıda ve Hayvancılık ıl Müdürü Nusret BAYIRLI kül ve kepek oranı yüksek unların kullanımının zorunlu hale getirildiğini söyledi. Bayırlı tebliğde belirtilen hususlara uymayan kişilere 11 bin 800 TL idari para cezası uygulandığını sözlerine ekledi.