Karahan, hasat yapıldıktan sonra biçerdöverin arkasında bıraktığı sap ve samandan oluşan namluların balya makinesi ile balyalanarak hayvan yemi olarak veya ahırlarda altlık olarak veya sanayide kağıt ve karton yapımında kullanılabileceğinin altını çizen Karahan, Namlu denilen bu sap ve saman tarladan uzaklaştırıldıktan sonra geriye kalan anız ve sap parçalayıcı makineler ile parçalanarak toprağa karıştırılmalıdır. Bu şekilde çiftçi tarafınadan bir çalışma yapılması toprağa birçok fayda sağlar, böylece anız yakmanın tarlaya verdiği zararlar önlenmiş olur. Bölgemizde hububat hasadından sonra maliyet düşürülmesi ve kısa sürede toprak hazırlığını tamamlamak, toprak işlemede kolaylık sağlamak hastalık ve zararlılarla mücadele edilmesi, yabancı ot kontrolü ve hasat sonrası artıkların ekonomik bir değer taşımadığı düşüncesi alışkanlık haline geldiği için yasak olduğu halde anız yakma olaylarıyla karşılaşılmaktadır dedi.