-
“Fabrika alanımızı kantarı ile birlikte açık silo alanı olarak kullanılması için TMO’ya tahsis etmeye hazırız .”
-
“Buğday alım ödemelerine ilişkin sürenin 1 aydan 15 güne indirilmesini talep ediyoruz”
Buğday hasadının hızlanarak devam ettiği içerisinde bulunduğumuz bu günlerde üreticiden yükselen Toprak mahsulleri Ofisi’nin (TMO)’nun randevu sistemi ile ilgili sıkıntılarına çözüm bulmak adına elini taşın altına koyan kurum çiftçinin en büyük kuruluşu olan Uzunköprü Ziraat Odası başkanlığı oldu.
Göreve geldikleri süre içerisinde üreticilere yönelik tarımsal faaliyetleri ile ardından başarı ile söz ettiren Uzunköprü Ziraat Odası, randevu istemindeki aksaklıkların giderilmesi adına Uzunköprü TMO Ajans Müdürü Metin Derdiyok ve TMO Edirne Bölge Müdürü İbrahim Duman ile bizzat görüştüler. Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı, Meclis başkanı Cavit Koşar, başkan yardımcısı Cemal Durmaz, yeni alım merkezleri açılmasına yönelik taleplerini dile getirirken, odalarına ait olan istasyon mahallesinde bulunan fabrika alanının kantarı ile birlikte açık silo alanı olarak kendilerine tahsis edebileceklerinin de altını çizdiler.
“ÜRETİCİMİZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILACAK”
Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı imzasıyla TMO ile yapılan görüşmelerle ilgili yapılan yazılı açıklamada çiftçinin beklentilerinin karşılanması adına tüm çalışmaların yapıldığının altı çizidi. Yapılan görüşmeler ve ortaya çıkan sonuçlarla ilgili Ziraat Odası Başkanı Kayalı şu açıklamalarda bulundu; “Buğday hasadımızın devam ettiği bu günlerde öncelikle tüm çiftçilerimize bol bereketli bir harman dönemi diliyoruz. Bu harman döneminde üreticimizden bizlere iletilen Toprak Mahsulleri Ofisi randevu sistemi ile ilgili aksaklıkları iletmek ve çözüm yollarını belirlemek adına vakit kaybetmeden harekete geçmiş bulunmaktayız. Ziraat Odası olarak Uzunköprü TMO Ajans Müdürü Metin Derdiyok ve TMO Edirne Bölge Müdürü İbrahim Duman ile yaptığımız ziyaret ve görüşmelerde randevuların ve alım politikalarının nasıl devam edeceği hakkında istişarelerde bulunduk. Kendileri bu konuda bizlere TMO genel müdürlüğünün talimatları doğrultusunda çiftçinin ürettiği bütün buğdayı almaya talip olduklarını belirttiler.”
“YENİ ALIM NOKTALARI KISA ZAMANDA AÇILACAK.”
“İlçemizde Hamidiye, Salarlı köylerinde alım yeri hazırlıkları olduğunu ve bunun yanında Çöpköy bölgesinde de alım yeri arayışında bulunduklarını belirttiler. Bu yerlerin açılmasıyla birlikte alımlarında hızlanacağını ve yine ilçemizde TMO günlük 1000 ton, Lisanslı depoculuk merkezinde de TMO adına günlük 1500 ton alım yapıldığını, diğer alım noktalarının açılması ile birlikte bu rakamın çok daha yükseğe çıkacağını ifade ettiler.”
“ALIMLAR ÜRÜN GELDİKÇE DEVAM EDECEK. BİZ FABRİKA ALAINI VERMEYE HAZIRIZ”
TMO yetkilileri bizlere ayrıca ürün akışı devam ettiği müddetçe alımların devam edeceğini ve sürece dair üreticiden biraz sabır göstermelerini rica etiler. Bizler ziraat odası yönetimi olarak alım noktalarının bir an önce açılması gerektiğini ifade ederken, yine üreticimizin mağduriyetinin azaltılması adına odamıza ait olan istasyon mahallesinde bulunan fabrika alanının kantarı ile birlikte açık silo alanı olarak kendilerine tahsis edeceğimizi ifade ettik.
“ÖDEMELER 15 GÜNE ÇEKİLSİN”
Yine alım sürecinin uzun süreceğinden ötürü çiftçimizin mağdur olmaması için buğday alım ödemelerine ilişkin sürenin 1 aydan 15 güne indirilmesi arzumuzu da TMO müdürlüğüne ilettik. Bu arzumuzun hayata geçeceğine inanıyoruz.
“TÜCCARLARIMIZ ALIM FİYAT POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRMELERİNİ BEKLİYORUZ”
Son olarak piyasa koşulları dikkate alınarak tüccarlarımızda alım fiyat politikalarını gözden geçirmelerini ve üreticimizi mağdur etmemelerini kendilerinden bekliyoruz. Unutmayalım ki üretici üretecek ki herkes kazansın.” dedi.