Ramazan ayının başlaması nedeniyle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından gıda işletmelerine yönelik denetimler arttırıldı. Konu hakkında İlçe Tarım Müdürü Halil Karahan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu kapsamda ekmek fırınları, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri üreten işletmeler ile lokanta ve kasapların denetimlerine ağırlık verilmiş olup, denetimler Ramazan ayı boyunca kesintisiz olarak sürdürülecektir. 08/07/2013 tarihinde başlayan kontrollerde İlçe merkezinde faaliyet gösteren 8 adet ekmek fırını, 2 adet pastane, 1 adet börekçi ve 1 adet kasap denetlenerek, 2 adet ekmek fırınına işletmede tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için 20 gün süre verilmiştir. Denetimler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uyarınca denetlemeler devam etmekte olup, uygun bulunmayan işletmeler hakkında kanun çerçevesinde gerekli işlem yapılacaktır.