Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EKMEĞE % 15 ZAM KAPIDA

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Federasyon Genel Merkezi’nde ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Balcı, “Türkiye’de uygulanan kilogram fiyatı 5 lira olan ekmeğin fiyatı, 2016 yılı ocak ayında alınan fiyattır. Yaklaşık 2 buçuk yıl geçmesine rağmen bütün girdilerimizde artış meydana gelmesine rağmen fırıncı esnafı olarak bugüne kadar bir değişiklik yapmadan geldik. Bugünden itibaren yapacağımız genelge ile birlikte ekmeğin Türkiye’de azami 5 lira olan fiyatı yine azami fiyat olan 5 lira 75 kuruş üzerinde olmayacak. Yani enflasyon oranlarını göz önünde bulundurarak 2 yılı aşkın bir süredir fiyat değişikliği olmadığını göz önünde bulundurursak yüzde 15 fiyat artışı söz konusu olacak” diye konuştu.

Ekmek zammının illerdeki maliyet hesaplarına göre yapılacağını vurgulayan Balcı, “Bu demek değil ki bütün vilayetlerde ekmek kilogramı 5 lira 75 kuruş olacak. İllerde maliyet hesapları ona göre yapılacak. Bir gerçek var ki Türkiye’nin hiçbir yerinde 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacaktır. Geçen zaman göz önüne alındığında bu fiyatın en makul olan bir oran olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ YİNE BİR AYI BULACAKTIR”

Balcı, “Bizim görüşümüz alındıktan sonra ilgili bakanlık olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan görüş alınacak ondan sonra fiyat verilecek. Bunun yürürlüğe girmesi yine bir ayı bulacaktır. Bu fiyat artışının geçmiş yıllarda olduğu gibi yine uzun ömürlü olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIN DAHA FAZLA DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

Balcı, “Sağlıklı ve hijyen koşullarında ekmek üretebilmek için zorunlu olarak bu fiyat artışını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Çünkü esnafın daha fazla dayanacak gücü kalmadı. Bunda ısrar edecek olursak ekmekteki kalitenin düştüğünü görürüz yani esnaf hangi unu bulursa ondan ekmek üretecek. Yüzde 15’in makul olduğunu düşünüyoruz” dedi.