Sağlık bakanlığı rotasyonu nasıl uygulanması ile ilgili şu sıkıntılar nasıl aşılacak?
1- 4924 olarak 7 yıl çalıştıktan sonra kadro verildi tekrar mı rotasyon gönderilecek?
2-Eşi özelde çalışan sağlık Personeline eş durumları nasıl sağlanacak?
3-Doğuda çalışıp ataması batıya çıkan personel geri rotasyon mı gönderilecek?
4-20 yıldır memleketinde çalışan evini almış ailesi düzenleri bozulup il il gezdirilecek mi?
5-Stratejik personeller kurumlarından ayrılmasına bile engel olunurken 3 yılda bir tayin mi olunacak?
6-Sistemin bunlar en önemli konuları birçok sağlık çalışanı arkadaşlarımız eşi asker ve polis olanlar 3- 4-5 yıl şark çalışma süreli bozulup eşlerinden ayrılması mı gerekecek?
7-Aile Hekimleri ve aile sağlığı elemanları Bu işin içinde mi Yoksa Dışında mı tutulacak?
8-Köylerde çalışan sağlık evi ebelerinin köyü tanıması en az 1,5 ile 2 yılını alıyor ebenin ve halkın bunlara uyum sağlaması nasıl sağlanacak?
9-Aynı rotasyonu İdarecilere yapılacak mı?
10-Rotasyon Hizmet puanlarına göre mi hangi şartlarda sağlanacak.
11-Sağlık Bakanlığı Sağlık Ocaklarını kapatarak Aile Hekimliğine dönmesinin en önemli amacı doktorun hastaları tanıması ilgilenmesi değil miydi?
12-Rotasyonu sadece Ebe, Hemşire, Sağlık memurlarına mı yapılacak?
13-70-100 bin sözleşmeli personelin Sağlık Bakanlığının eş durumunu sağlamakta zorlandığı sistemde 600-700 bin personelin eş durumu nasıl sağlanacak?
Aslında buradaki amaç doğuya gidip çalışmaksa yıllardan belli olan sistemi yapmak ilk alınacak Sağlık personeli Doğuda 3-4-5 yıl görevini yaparak atama hakkını alarak tayin hakkını kazanmasından sonra kurum içi atamaya başvurmasıdır.
Polis ve askerde olan tazminatlar doğuda tüm memurlara verilerek personel çalışması sağlanabilir.
Bu gün doğuda bir sağlıkçı 1800-1900 alıp bir polisin 2800-3000 TL ücret alması sağlık bakanlığında da yapılması gerekmektedir.
DOKTORA SALDIRIYA
TOPLAMDA 20 YIL HAPİS…
Adana’da, kadın doktor ile güvenlik görevlilerine bıçakla saldırdıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan birine 11 yıl 2 ay 17 gün, diğerine 9 yıl 6 ay 17 gün hapis cezası verildi.
Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, 14 Ekim 2010’da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dr. Perihan Yasemen Canöz ve güvenlik görevlilerini darp ederek bıçaklı saldırıda bulundukları iddia edilen tutuksuz sanıklar İlhan Y. ile akrabası Ömer A. katıldı.
Dr. Canöz ile avukatı da duruşmada hazır bulundu.
Sanıklardan Ömer A, suçsuz olduğunu belirterek, beraatini istedi.
İlhan Y. ise hastalanan oğlu Ayaz Metin Y’yi üç gün boyunca hastanelere götürdüklerini, ancak çare bulamadıklarını, olay günü de çocuğuyla tam olarak ilgilenilmediğini düşünerek kasıt olmaksızın görevlilerle tartıştıklarını anlattı.
”Canımın bir parçası oğlumun o halinin yarattığı ruh haliyle, kesinlikle kasıt olmadan bu olaylar gerçekleşti” diyen İlhan Y. de beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, Ömer A’ya ”Huzurda hakaret, nitelikli tehdit, kamu görevlisine etkin direnmede bulunmak, kamu malına zarar vermek ve 6136 sayılı yasaya muhalefet” suçlarını işlediği gerekçesiyle 11 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verdi.
İlhan Y’ye da ”Huzurda hakaret, nitelikli tehdit, kamu görevlisine etkin direnmede bulunmak” suçlarından 9 yıl 6 ay 17 gün hapis cezası verilmesine karar verildi.
-OLAY-
İddiaya göre, yüksek ateş şikâyetiyle 14 Ekim 2010’da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Ayaz Metin Y’nin akrabası Ömer A, acil serviste görevli çocuk doktoru Perihan Yasemen Canöz ile tartışmış, hasta yakınlarının dışarı çıkmasını isteyen Canöz’ü giysileri arasında sakladığı döner bıçağı ile tehdit etmişti.
Ayaz Metin Y’nin babası İlhan Y. ise güvenlik görevlileri Barış O. ve Mehmet G’ye bıçakla tehditte bulunmuş, İlhan Y. ve Ömer A, müdahale eden polis ekiplerine de direnmişti.